Здравейте,
ние сме семейство Николаеви

Людмил - главният пчелар
Светла- помощник пчелар 1
Михайл - помощник пчелар 2
От 2000 година се занимаваме с отглеждане на пчели и добиване на мед. Наследихме 30 кошера от дядо Радко и баба Райна. Направихме още 100 кошера и се впуснахме в приключението пчеларство.
Първите години дядо Радко и баба Райна ни учеха на всичко което знаеха за пчелите. Ние четяхме много, посещавахме курсове и експериментирахме.
Разположихме първия си пчелин до р. Дунав в защитена местност Карабоаз на 6 км. от гр. Гулянци където гледаме между 150 и 200 кошера.

Още първите години разбрахме, че пчеларството не е лесна работа. Тя изисква отдаденост, време и енергия. През годините падахме, ставахме, бъркахме но не се отказахме. Разбрахме от опит, че да си добър в този бизнес трябва време, обучение, много търпение и безкрайна любов към това което правиш.

След десет години работа, натрупали опит и знания решихме да направим втори пчелин. Избрахме място в сърцето на Стара планина в малката балканска махала . Красотата на балкана, тишината, спокойствието  и чистата природа ни омагьосаха. Впуснахме се с огромен ентусиазъм в работата по новия пчелин. Разположихме 100 кошера, заселихме семействата и започнахме подготовката за сезона.


Балкана постави нови предизвикателства пред нас. Трябваше да се научим как да отглеждаме пчелите в по-сурови климатични условия. Истинска зима, влажна пролет, по-кратко лято и хладна есен. С времето разбрахме, че и добивите на мед са по малки отколкото в равнината но за сметка на това този мед бе изключително чист , събрал вкуса и уханието на дивата природа.


След още пет години любопитството ни отведе в гората. Направихме третия си пчелин в защитена местност - голям горски масив главно от акация, липа, осен и дрян . От този пчелин добиваме уникален акациев и билков мед.

И така вече 23 години отглеждаме между 350 и 400 пчелни семейства и добиваме мед от акация, липа, билков мед, аморфа и балкански мед.
Остана да направим само последната крачка – да стигнем до вас !
С гордост и удоволствие ви предлагаме нашият изключително чист натурален пчелен мед и пчелни продукти под името PURE HONEY.

Нашият екип

Людмил Николаев

пчелар

Светла Данчева

пчелар

Михаил Николаев

пчелар